Moda'ya Dair Herşey

#Sponsor Link Tilter
#Sponsor Link Tilter

PAZAR KAHVALTISININ VAZGEÇİLMEZİ Şöyle mis gibi kızarmış bir dilim ekmeğin üzerine Trabzon’dan gelmiş halis tereyağını sürsek… Herkesin ağzını sulandıracak bir manzara ama çoğu sevdiğimiz şey gibi çok da sağlıklı değil maalesef. Selahattin Dönmez, sağlıklı yağın bitkisel olması gerektiğini savunuyor. Ona göre; hastalık riski yaratmayacak kimyasal yapısı bulunmalı, toksisite yapmamalı. Bu nitelemeye en uyanların zeytinyağı, kanola yağı, soya yağı ve fındık yağı olduğunu söyleyebiliriz. Tereyağı için, yüksek trans yağ asit içeriğinden dolayı sağlıklı diyemeyiz. Çünkü trans yağ asitleri, kalp hastalığının temel sebebidir ve aynı zamanda ciddi diyabet riskini de artırırlar. Tıpkı hayatımızdan tamamen çıkarmamızın gereken; sağlıksız ve hastalık etmeni olan en kötü yağ çeşidi, kuyruk yağı gibi.

0 yorum:

Yorum Gönder